THANK YOU FOLLOW

Terima Kasih.

Terima kasih pada yang mencuba produk ini sekiranya ada masalah boleh email saya terus ya......Bagi yang mengalami masalah mengguna produk ni boleh baca  info dari blog di bawah ni........terima kasih pada penulis blog ni yang mempunyai pengalaman ketika mengguna produk ni...... sama seperti apa yang saya tulis di blog ini masalah yang mereka hadapi.:




Terima kasih juga kepada penulis blog ni kerana sudi promote laman web saya.


Petua elak rambut gugur dan beruban

Pernah tak dengar sebenarnya utk mengelak rambut gugur lebih lagi di bahagian
depan jangan suka gigit2 tulang ayam......biasanya kalau kita makan ayam ada yang
suka gigit2 tulang ayam....sebenarnya kita telah sedia maklum bahawa ayam2
sekarang telah di cucuk.... itulah info yang telah saya dapat dari seseorang.

Betul ke tidak info tu saya tak beberapa pasti tapi anda boleh kaji sendiri sebelum
ni suka tak gigit2 tu tulang ayam.....kalau betul kena berhentilah gigit tulang ayam selepas
ini tapi tulang ayam tu lah yang sedap kan...hihihi

Lagi satu info yang saya dapat bagi yang mengalami masalah uban cuba anda lihat di sebelah mana yang anda kerap guna hp....penggunaan hp yang kerap menyebabkan rambut anda cepat beruban......betul ke bohong?.....kena buat buat pemeriksaan selepas ini.

Rebonding rambut brand Shiseido


Bagi yang tertanya2 produk mana yg bagus utk buat rebonding rambut biasanya saya suka pakai  brand shiseido  ni sebab  tahan lama.....bagi yang rambut rosak tak sesuai guna produk ni.


Biasanya kalau buat di salon dengan produk ni  rambut pendek dalam rm200 rambut panjang rm300.....dua paket tu boleh pakai 2 kepala.kalau rambut pendek  kalau nak beli dengan saya pun boleh  RM130.00. termasuk pos laju

cara guna produk ni.

1. basuh dulu rambut bersih2 dan keringkan.
2.....kepit rambut dulu bahagi kepada 4 bahagian...tinggalkan di bahagian bawah...pastikan masa nak letak ubat tu pakai sarung tangan ok.
Ambil sikit 2 sapu atau  gosok2  di rambut... supaya ubat tu meresap ke dalam.
3......Bila semua ubat dah letak ambil plastik tutup rambut tu kalau tak ada alat stem rambut boleh guna head dryer....panaskan rambut tadi guna head dryer.
4......sesekali cek rambut tarik sehelai 2  bila tarik rambut tu macam getah tu bermakna dah ok...kalau tarik mcm biasa jer dan putus itu bermakna belum lagi... cek di bahagian yg lain pula
5......selepas tu cuci dan keringkan rambut barulah boleh iron rambut tu pastikan iron tu jenis yg panas supaya bila buat iron rambut tu betul2 lurus.
6......Bila dah siap buat pakai lagi satu ubat yg kedua yg warna putih tu cara yg sama sapu di rambut dlm 15 minit  kemudian basuh......dan keringkan....ironkan sekali lagi.

semoga berjaya

boleh tengok sini sebagai contoh.



Berapa lama biasanya rambut akan tumbuh?

Soalan yang sering di tanya.

Anak2 rambut akan tumbuh bergantung pada masalah seseorang tu juga.....ada yg cepat ada yang lambat......bagi yg serasi memang cepatlah sekali beli nampaklah perubahan.

Bayangkan masalah rambut kita dah bertahun2 takkan lah terus je nak tumbuh rambutkan mesti kena bagi masa sikit....bila persoalan ni di tujukan susah saya nak menjawabnya sebab masalah rambut ni tak sama......Tapi Alhamdulillah ada yg cepat nampak kesannya.

Nak cari produk yang sesuai dengan kita bukannya mudah saya dulu pun dah banyak produk yang saya cuba kebanyakannya tak sesuai.......produk ni dulu pun saya pernah tinggalkan tapi kembali semula cuba barulah saya nampak hasilnya....mana yg sesuai dengan produk ni dan ada perubahan Alhamdulillah. Bila rambut mula berkurangan dan semakin botak memang tersangat susah hati lebih lagi perempuan nak buat rawatan pun menelan belanja yang beribu2 juga tapi kembali akan keguguran juga kena balik buat rawatan banyak juga nak kena belanja tu.

Hanya ini sajalah produk sendikit sebanyak yang saya boleh bantu lebih lagi saya telah menggunanya cukup lama sampai sekarang masih lagi rambut saya lebat....harga pun agak murah tapi nak naik harga pulak bulan 11 ni adehhh payah betul diaorg ni sikit2 naik harga kan......nak buat mcm mana kita sekadar penjual bukan buka kilang.

Berapa lama kesan daripada pada produk ini?

Persoalan yg sering di tanya berapa lama kesan yang akan dapat di lihat selepas mengguna produk ini?.

Dari info pengguna ada yg sekali beli sudah nampak kesannya anak2 rambut mula tumbuh. Sebenarnya bergantung pada masalah seseorang tu juga ada yg tak banyak masalah rambut cepat nampak perubahannya tapi ada yang sebaliknya lambat sikit.

Sekiranya luaran kurang nampak kesannya boleh cuba amalkan RG dan GL berkemungkinan kita ada masalah kesihatan dengan RG dan GL ni sedikit sebanyak ia membantu. Sebenarnya RG dan GL ni bukan untuk rambut sahaja tapi menyeluruh untuk kesihatan juga. Seperti yg di baca dalam testimoni pengguna ada yg nampak lebih berkesan bila amalkan RG dan GL.

Ada kalanya masalah kita ni dah lama jadi bila mengguna produk pun kena ambil masa juga tapi alhamdulilah mana yg cepat nampak kesannya.

Masalah rambut ni setiap org tak sama itu sebab ada yg cepat dan ada yang lambat...biasanya bila kita banyak mengguna produk luaran tapi masih tak nampak kesannya cubalah amalkan dalaman pula mana tahu sedikit sebanyak boleh membantu.

RG dan GL ni tak rugi sekira di amalkan banyak kelebihan jika di amalkan berterusan anda boleh rasa sendiri perubahan pada dari anda dari segi rambut, kesihatan,kulit dan lain2.....RG dan GL tak ada pantang larangnya.

Tak ada masalah mencuba peroduk luaran dulu....boleh mencuba satu persatu.

BERMULA DAN KELEBIHAN

Untuk pengetahuan anda saya telah amalkan produk rambut seperti syampu, minyak gano, tonic dan yg penting RG dan GL sejak umur saya 29 tahun lagi sekarang berapa ya hahaha mula nak cover tu....39 taun hehehe........tapi alhamdulilah rambut saya semakin lebat.

Bagi yang kata ada kesan sampingan makan RG dan GL di jangka waktu yang panjang nampaknya tak adalah tapi rasa comel adalah he3....bagi sayalah sejak amalkan RG dan GL ni saya memang rasa selesa dah menjadi amalan saya....berbaloi sebab rambut pun lebat.....saya mula iklankan suka2 tentang produk ni sejak di forum sembang melayu 2004 lagi tu pun saja suka2......masa tu memang tak tahu apa2 sangat tentang it ni lebih kepada sembang2 jer nak guna YM pun tak tahu.

Bila saya mengandung anak kedua terus saya tak minat buka it langsung...jadi menyampah sehinggalah saya online balik belajar buka YM tengok ramai yg hantar mesaj nak beli produk semula....sejak dari situlah saya mula promote produk ni.

Terpulanglah ada yg berkesan dan terus pakai ada sesetengah yg suka tukar2 produk sebab tak sabar tapi saya jenis cuba dan kaji hinggalah saya mendapat hasilnya....itu pun setelah lihat keputusan rambut kakak saya yg lembut kalau ikutkan pakai syampu yang sama tapi rambut kakak saya lembut tapi rambut saya jadi kasar......dari situlah saya pakai dan kaji semula akhirnya rambut saya pun menjadi lembut semula dan serasi mengguna syampu ini.

Di forum melayulah saya  mula  berjinak2 menjual dan promote produk tapi la ni  forum ni dah tak populer.....selepas tu saya berjinak2 di forum cari pula.

Jangan tanya pulak kenapa harga tonic RM13 di forum tu....baru tahun ni jer saya naikkan harga di sebabkan dah beberapa kali harga dah naik tapi saya masih buat harga yang sama.....bayangkan dari 2004 hinggalah 2011 baru saya naikkan harga....sebab tak sampai hati jer tapi memadangkan memang dah berkali naik harga jadi terpaksa la saya naik juga harap faham ya....bergitu juga dengan produk DXN yg ni memang kena ikut sebab memang harga MLM........nak buat mcm mana minyak naik barang pun naik.
Testimoni dari FORUM MELAYU.COM

TESTIMONI TERBARU

Di sini testimoni pelanggan yg terbaru tiada rekaan benar2 berlaka.

rom: roxxx_mohxxxx@yahoo.com
To: lailatun08@yahoo.com
Sent: Tuesday, March 20, 2012 9:26 PM

Subject: Re: Thank you for your order. It will be processed as soon as possible.

Assalamualaikum,
Akak...sy dh bank-in duit dlm akaun CIMB akak...
Emmm...ni botol kali ke-3 sy guna...makin best guna syampu nie...
Rambut rasa lembut jer... =)
-------------------------------------------------------

From:juz_xxxxx@yahoo.com.my
To: lailatun08@yahoo.com
Sent: Wednesday, March 28, 2012 2:44 PM
Subject: Re: Order barang - shampoo ganozi 2 btl

Ok kak saya dah tranfer duit dalam akaun maybank akak ni ref no 20120328985158 berjumlah RM56.00. Esok kakak boleh check ye.. Sy nak tanya kak kalau pakai shampu tu rambut memang kasar ke? Buat masa ni rambut sy agak kasar lps tu da myk jgk yg gugur... memang mcm tu ke? Tapi sy da nampak da jgk ank rambut tumbuh... tu saya order lagi 2 btl utk lihat kesannya... oh ya mcm mana sy nak pakai tonik tu ye, perlu selang seli dgn minyak gano ke? Boleh kak beritau sy step by step cara pakai minyak gano ngan tonik tu?
-------------------------------------------------------------

From:writexxxxxx@gmail.com
To: lailatun08@yahoo.com
Sent: Monday, March 19, 2012 6:54 PM
RG, GL minyak gano,syampu,tonic

ari tu beli dgn akan 2/3/2012.. hehe, x smpai sbulan lagi la tu.. dkt bhgian tgh ade botak kecil, rasenya sebab terjatuh mase kecik2 dlu.. tp bila sya rase2 ngn jari, dah mcm tumbuh 2,3 helai baby hair.. kira ok la tu, sbb mcm ade improvement. lagi satu, rambut sya jarang sgt. dah nmpk kulit kepala. sblom ni sya dah try mcm2.. dri produk yg murah smp yg mhal.. utk pngtahuan akak, sya dah pernah dapatkan rawatan kt Yun Name Hair Care. Mase tu dah tak fikir sgt harganya, jnji dapat rambut lebat.. x snggup dah tgok rmbut mcm ni.. duit dah berhabis beribu2, tp kesannya xde.. dah habis 1 pakej lengkap nk suh smbung lagi pakej lain.. last2, sya stop je.. membzir je tp xde kesan.. tp produk DXN ni, adelah kesan dia wlupon x cepat.. lagipon sya x harap perubahan yg cepat sgt memndangkan dah bertahun2 sya mngalami masalah rambut ni.. sya akn tros bersabar..
-----------------------------------------

rg gl
FROM:
Adi Suhxxxx
TO:diana_tajuddin@yahoo.com

Message flagged
Wednesday, August 10, 2011 1:56 AM

hai akak
hehe dah 2 bulan sy guna syampo dgn minyak gano akak nie. kesan dia mmg cun. masalah kelimur leh kata 80% dah hilang. lol

tp sy pelik le asal masa sy chat dgn akak sblm nie akak tak pernah lak suggest tuk guna tonic aily hair tu ?

so akak sy nk try rg dgn gl lak skrg nie. stok still available ke? berapo kos + poss?

..----------------------------
perkembangan terkini dari En Khalid. guna 3 produk dan RG dan GL
NO hp 012345xxxx
2/8/2022
------------------------------------
Mohd Zaxxx Zubxx alhamdulillah..:) June 17 at 11:56am · Like

Laila Tajuddin : lama dah pakai kan...tq June 17 at 3:50pm · Like

Mohd Zaxxx ZubXX haah kak,rse rmbut sy da mkin lebat..tp setengah tmpt ade y xbpe lebat lg,.hehe June 18 at 11:43pm · Like

Laila Tajuddin alhamdulillah... yg penting rg dan gl terus makan....yg part kurang tu my be ada masalah sikit bahagian tu kena rajin gosok dengan minyak gano. June 18 at 11:54pm · Like

Mohd Zaxxx Zubxx rg n gl da abis kak,nnt sy akan order kt akak erk..tula,bhgn y kurag lebat sy gosok gn minyk,hrp2 lebat..hhee June 18 at 11:59pm · Like

Laila Tajuddin Boleh tu...kena rajin gosok jer...sebab rambut akak dulu dari sikit ke lebat hehe....ok nanti beritahu mcm biasa jer. June 19 at 12:06am · Like

Laila Tajuddin Masalah dah lama mana boleh nak terus elok kan......jadi kenalah slow2..tapi kalau terus di amalkan memang banyak perubahan anak2 rambut sentiasa jer tumbuh. June 19 at 12:47pm · Like

Mohd Zaxxx Zubxx betul2,kne ade ksabaran la..bru mnjadi,klu 2 3 hari mmg xnmpk hasilnye..:-) June 20 at 6:14am · Like

-----------------------------------------------------
16/6/2011
Dari SMS.
0173883XXX
Ok alhamdulilah rambut da tumbuh balik kawasan yang botak bertompok2 2 semua ada tumbuh rambut dah. tggal 1 tmpat jer lagi. Kulit n rambut pn da itam balik saya nak order set yg sama Rg,gl, minyak gano dan syampu sama mcm hari tu

---------------------------------------------
Dari YM
2/6/2011
salam///sy ezad pelangan tetap tonik ally 2:35 PM
last sy order 13/12/2010 2:35 PM
ok 2:35 PM... ME,
ezad XXX....biase sy order 3 or 2 botol tonic 2:36 PM
ada perubahan tak pakai tonic 2:38 PM....ME
ezad XXX....ader..sbab tu jd pelangan tetap 2:39 PM
ok tq ya.....ya 2:39 PM...ME

----------------------------------------------
Re: salam
... From: norellxxxxxheart
... Add to Contacts
To: Laila Tajuddin


if BSY NONI mmg gempak habes produk tu..xsangke produk malaysia is really superb...i use it 1packet sebulan..boleh nmpk la rmbut healthy..for sabun ganozhi n shampoo ganozhi pon superb...overall..if da habes...nak je continue beli berterusan..thanks ya..

------------------------------------------
On Sat, Feb 26, 2011 at 8:52 AM,
Laila Tajuddin wrote:

mohd fadhXXX
waalaikumsalam. perubahan tu xla byk, tapi ada la bila start makan RG,GL pastu pkai minyak ngan syampoo tu.dulu try satu-satu, itu yang dh lama saya beli ngan akak.

----------------------------------------
Hp 013258XXXX 10/2/2011: 22.58.
Produk akak semua best. yang bsy Noni pun bagus...tq.

------------------------------------------
HP: 017327XXXX 25/01/2011: 14.55

Salam, K lailatun, saya nak tanya, saya pakai syampu 2 saya rasa rambut saya kering sangat, walaupun pakai bersama minyak gano, npe ye? lagi satu ramBut jadi x terurus tapi berpuashati anak-anak rambut banyak tumbuh dan rambut gugur sikit jer tak macam sebelum ni nak order lagi produk.

Kelebihan RG dan GL





Pastinya anda tertanya2 tentang kelebihan rg dan gl ni, apa yg saya dapati kelebihan dengan rg dan gl ni selepas mengguna produk berkenaan selama 10 thn gitulah...sampai sekarang saya masih amalkan, walaupun kekadang saya makan produk lain yg ni pasti saya tak akan tinggalkan sebab kesannya memang saya terasa.

Tentang produk ni saya ada bagi info di laman web boleh baca di sana fungsi utama utk buang toksin dan sebgainya tapi saya nak cerita kelebihan yang saya amalkan RG dan GL ni.

pada awalnya saya nak makan memang takut2 sebab jenis yg ada tindak balas tapi tindak balas tak lama seminggu jer....sebelum ni saya ni jenis muka yang cepat naik org kata sembab, mcm cara juga saya nak turunkan pipi saya ni pakai cream pun ada tapi tak berhasil.....tapi sejak saya amalkan makan rg dan gl barulah saya nampak perubahan pipi saya dah turun tak sembab mcm dulu.

Muka saya juga jenis pori2 mudah terbuka sebelum ni bahagian di sebelah hidung ni agak merisaukan saya sebab pori2 muka terbuka makin ketara saya cukup risau tapi bila amalkan rg dan gl ni ketara nampak pori2 dah nampak kecil berbanding dulu....Anda pun pernah kan sapu mcm2 tak berkesan kan bab ni paling susah kalau silap cream lagi ketara pori2 terbuka tapi dengan rg dan gl ni boleh membantu masalah berkenaan sebabnya apa bila kita makan rg dan gl ni bila kita makan lemak berlebihan ia akan dibuang cuma lemak yang diperlukan utk badan kita je yg di ambil.

kulitlah nampak cerah, rambut lebih lebat pada awalnya memang ada tindak balas sikit tapi sebarlah sebab ianya nak di ganti dengan rambut yang baru.....saya pun dulu mcm tu juga tapi sekarang anak2 rambut banyak sangat tumbuh kalau nak di bandingkan dengan dulu nak nampak anak2 rambut pun susah....memang tak ada kesan sampingan di kemudian hari sebab saya dah makan agak lama.

Lagi satu yang bagusnya kalau yg mengalami masalah buah pinggang, memang bagus sebab saya dulu makan 2 minggu keluar kekotoran masa buang air kecil memang tak di jangka sebab ada juga yang testimoni yang keluar batu karang masa buang air. kadang2 bila buah pinggang kita bermasalah tu pasallah rambut kita pun bermasalah juga mudah gugur.

Banyak kelebihan rg dan gl ni tu pasallah saya paling susah nak tukar kepada produk lain....lama2 amalkan kita nampak awet muda. anda sendiri boleh rasa perubahan pada diri anda setelah amalkan rg dan gl ni....oh ya masalah jerawat... dulu saya banyak juga jerawat kecil2 di tepi2 muka tapi skg dah tak ada....utk jerawat pun memang bagus....kiranya amalkan rg dan gl ni tak ada ruginya sebab ia nya bukan pada satu penyakit sahaja tapi menyeluruh.

Macam mana dengan sambutan pelanggan??
Ada sesetentah pelanggan ambil rg dan gl yang kecil dulu utk capsul 30 biji tapi bila terasa berkesan biasanya pelanggan akan ambil utk 90 biji.....alhamdulilah memang dah ada pelanggan tetap utk produk ni sama juga produk rambut yang lain sebab ada yang sesuai menggunakan produk ni.

masalah keguguran rambut


SEBELUM


SELEPAS

syampu, minyak gano dan tonic.
di atas  masalah rambut bukan jenis botak terus tapi adalah adalah anak2 rambut sikit, ambil masa juga nak tumbuh semula kena rajin gosok minyak gano dan tonic tu..tonic tu lebih mudah anda basahkan rambut sikit lepas tu gosok dengan tonic aily tu supaya ia meresap...tumbuh tak sepenuhnya lagi tapi ada perubahan anak rambut banyak tumbuh.

Perkembangan terkini mengenai produk

Alhamdulilah ada juga yang berkesan mengguna produk ni untuk mendapatkan produk yang sesuai dengan rambut kita bukan mudah yang penting kena cuba dan yakin.. Ada sesetengah pakai tonic tak berapa sesuai  tapi bila guna syampu berkesan pulak sebab kandungan syampu ni mengandungi herba sedikit sebanyak boleh membantu.

Ada juga hanya mencuba tonic aily jer dah ada perubahan, sebab itu saya galakkan pakai ketiga produk tengok mana yang lebih berkesan sebab masalah rambut ni tak sama. Ada juga yang pada awalnya hanya mencuba tonic aily hair selepas tu cuba pula syampu ganozhi bila agak sesuai pelanggan selesa pakai keduanya. Yang selasa menggunakan syampu dan minyak gano pun ada, bergitu juga yang amalkan RG dan GL.

Alhamdulilah bagi yang dapat mengatasi masalah rambut dengan produk ni bukan senang nak cari yang sesuai dan bukan mudah nak mengatasi masalah keguguran rambut ni  ada yang belanja beribu-ribu utk masalah keguguran rambut ni, tapi saya bernasib baik jumpa produk ni dan sekian lama menjadi pelanggan tetap produk ni rambut masih mantain lebat.

Kalau amalkan RG dan GL pun lebih baik kekadang di sebabkan masalah dalaman kita juga menyebabkan banyak faktor rambut gugur sebab itu apa bila kita pakai mcm2 produk luaran tak berapa nak berkesan. Banyak kelebihan RG dan GL ni bukan sahaja utk masalah rambut tapi menyeluruh.

(TONIC AILY HAIR) UTK MASALAH RAMBUT GUGUR.

Atas selepas guna tonic (kebiasaanya guna sebotol dah nampak kesannya sekirannya tiada apa2 masalah)












---------------- RM15.00 Pastinya ramai yg mengalami masalah keguguran rambut, nak cari produk yang sesuai kekadang kita tak pasti sama ada berkesan atau tidak. saya cerita sikit pasal tonic aily hair ni, saya mula tahu pasal tonic Aily hair ni masa saya belajar hairstylist di sebuah salon rambut. Masa belajar tu ada sorang kawan saya beli tonic rambut ini untuk kakaknya yg kebetulan rambut gugur dan botak sikit dekat tengahnya.

Bila kakak kawan saya tu guna tonic rambut ni barulah anak2 rambut mula tumbuh dan masalah keguguran rambut berkurangan. Kebetulan saya pun mengalami masalah keguguran rambut juga banyak pulak rambut yg gugur. Saya pun mula mencuba pakai tonic rambut ini memang tak dinafikan lah banyak anak2 rambut tumbuh dan akar rambut menjadi kuat, bila kita tarik terasa sakit.

Sejak dari itulah bila ada kekawan yang mengalami keguguran rambut saya syorkan diaorg guna tonic aily hair ni, Mereka pun akui rambut kurang gugur mcm dulu. Bagi yg mengalami masalah keguguran rambut cubalah guna tonic aily hair ni murah tapi berkesan.

Untuk pos laju 1 - 3 tonic rm6.00.

SYAMPU GANOZHI

RM30.00 (gambar)Untuk rambut yang lebih sihat amalkan syampu ganozhi berterusan. Saya cerita sikit pengenalan saya dengan syampu ni:

Sebelum ini saya menghadapi masalah keguguran rambut, rambut kering, tak bermaya, keadaan ini sebenarnya amat merisaukan kan, rambut pun bertambah nipis. Mungkin masalah dalaman saya kurang baik atau mungkin juga selepas saya buat kerinting dan meluruskan rambut. Saya cuba syampu mcm2 tapi masih juga tiada perubahan.

Sehinggalah saya pergi kerumah kakak saya, dia ni memang pengedar DXN jadi saya saja je nak pelawa dia nak buat steam rambut. Tapi bila saya pengang rambut kakak saya lembut je, mengalahkan org buat steam rambut. Jadi saya tanyalah dia pakai apa? kakak saya kata dia pakai syampu ganozhi dan minyak gano. Saya teringat balik, saya pernah cuba pakai syampu ni tapi rasa tak best rambut saya terasa kasar je, baru berapa kali pakai saya dah tak berminat pakai lagi.

Tapi bila melihatkan rambut kakak saya lembut dan lebat barulah saya pakai balik, memang hasilnya memuaskan hati saya, pada awalnya rambut terasa kasar, kering tapi saya terus je pakai lama kelamaan rambut mula lembut, sihat, rambut nampak bermaya dan berkilat, kepala pun rasa ringan. Akhirnya berjumpa juga syampu yang sesuai dengan saya, sejak dari itu saya terus amalkan pakai syampu ni dah 6 tahun saya masih setia amalkan syampu ni. Lain2 yang menariknya sebelum saya amalkan saympu ni rambut saya dah mula uban tumbuh tapi nampaknya bila saya amalkan pakai syampu ni uban2 tersebut tak merebak dengan lebih banyak. (usia dah 30an biasalah uban naik hehehe) sekarang ni pun ada dalam 7 helai gitu saya bernasib baik sebab amalkan syampu ni, biasanya kalau uban dah naik ia akan tumbuh semakin banyak di kepala. Nampaknya info yang saya baca mengenai syampu ni melambatkan proses pertumbuhan uban ada kebenarnya.

Bagi mereka yang baru mengamalkan syampu ni sekiranya ada tindak balas seperti, rambut kasar,keras, kering dan sebagainya teruskan pakai ia nya hanya bersifat sementara sekirannya anda terus amalkan sedikit sebanyak anda akan melihat perubahan demi perubahan pada rambut anda. Tindak balas itu berikutan masalah dalaman kita yang kurang baik, bila rambut kita menjadi kering ia berkaitan dengan sistem saraf, bila rambut menjadi keras ia di sebabkan pengguna tersebut ada mengalami masalah sakit kepala dan bergitulah seterusnya.(pernah tanya pengguna yang tersebut memang mereka tak di nafikan memang mereka menghadapi masalah tersebut)Selepas itu sedikit demi sedikit rambut akan elok semula , sihat, lembut dan bersinar. Sakit kepala di alami pengguna tersebut dapat di kurangkan. Tak semua mengalami masalah tersebut ada yang pakai rambut terasa lembut tidak mengalami masalah.

Jangan sekali pakai syampu ni dah berputus asa permulaan kita pakai syampu ni baru bersuai kenal dengan rambut kita, lepas tu barulah sedikit demi sedikit pemulihan yang di lakukan, mana yang rambut rosak dia buangkan dulu di ganti dengan rambut yang baru bergitulah seterusnya barulah nanti anda akan berpuashati melihat hasilnya.Ada sesetengah pengguna sekali pakai pun sudah berpuas hati.

Bagi saya apa yang Info syampu ganozhi di bawah ini memang ada kebenarannya. (saya sekadar berkongsi pengalaman je mana tahu ia dapat membantu anda)

syampu ganozhi

syampu ganozhi diperbuat daripada pati ganoderma lucidum, sejenis cendawan yang dikenali sebagai raja herba yang mempunyai khasiat terapi. Ganoderma lucidum mengandungi unsur yang dapat membantu melegakan minda, membuatkan anda berasa tenang dan bebas dari tekanan.Ia juga mempu meningkatkan perjalanan darah dan menambah bekalan oksigen ke kulit kepala bagi mengatur dan menormalkan fungsi masing-masing.

syampu ganozhi juga mengandungi vitamin B5 yang memainkan peranan penting dalam mengurangkan tekanan.Dengan memberi kelegaan kepada hujung saraf kepala. Vitamin B5 dalam syampu ganozhi akan membantu anda mencapai ketenangan minda dan kecerdasan fikirkan.


Syampu Ganozhi sesuai untuk cucian rambut setiap hari bagi sesiapa sahaja tanpa mengira usia,jantina atau masalah kulit kepala yang dihadapi. Bagi mereka yang mempunyai masalah kelemumur yang diakibatkan lebihan minyak yang dirembeskan oleh k elenjar minyak di kulit kepala. syampu ganozhi boleh membutkannya menjadi normal. Oleh itu, kulit kepala tidak lagi memerangkap habuk dan kotoran sekaligus mengurungkan masalah kelemumur. syampu ganozhi juga membantu mengekalkan klembapan kulitk epala bagi menrungakan kegataln dan kelupasan. kepada mereka yang mempunyai masalah rambut rapuh dan tidak bermaya, penggunaan syampu ganozhi adalah disyorkan kerana kebolehan melacarkan perjalanan darah dan membekalkan oksigen ke kulit kepala mampu membuatkan rambut anda lebih kuat, tebal dan sihat.
Syampu Ganozhi bukan sahaja sesuai untuk rambut anda, bahkan juga untuk haiwan peliharaan seperti kucing, anjing, arnab dan tikus putih. Membersihkan haiwan peliharaan menggunakan syampu ganozhi menjadikan haiwan peliharaan anda gebu dan lebih menarik.


syampu ganozhi adalah syampu terbaik yang anda akan pernah gunakan selain memantapkan warna dan melembutkan rambut anda, ia menjadikan rambut anda bersinar, sihat dan mudah diurus. Gunakanlah syampu ganozhi setiap hari untuk menjadikan sebaik mungkin.


KESAN RAWATAN
Kulit kepala terasa gatal-gatal.

Mengeluarkan kelemumur yang di kenali sebagai racun dikulit kepala.

Rambut lama akan gugur dan di ganti dengan rambut yang baru.

Rambut menjadi, keras , kering dan lain2

(tidak semua mengalami kesan tersbut .)
KEBAIKAN
Hilangkan kelemumur, gatal kulit kepala dan melambatkan pertumbuhan uban.

Baik pulih rambut yang bercabang dan berbuah.

Lancarkan perjalanan darah rambut menjadi tebal, sihat, bersinar.
(Seeloknya pakai bersama minyak gano untuk mengatasi masalah tindakbalas.) Testimoni

Rambut seorang wanita yang kerinting seperti negro berubah menjadi kerenting seperti biasa.

Hilangkan kudis, yang terdapat di kulit kepala seperti bayi yang baru lahir dengan cara menyapu minyak tersebut dan keesokkan harinya di basuh dengan syampu.

Rambut yang botak selama 15 tahun guna syampu dan minyak gano.

Seorang lelaki berumur 23 tahun mengidap darah tinggi dengan hanya guna syampu dan kopi dapat menyembuhkan penyakitnya.

Sebelum dah selepas guna minyak gano dan syampu ganozhi

sebelum

letak minyak gano

selepas di cuci dengan syampu ganozhi

Sebelum dah selepas guna minyak gano dan syampu ganozhi nampak perbezaanya kan.

syampu ganozhi dan minyak gano ni membantu juga untuk melebatkan rambut dan masalah keguguran rambut ia juga membantu melambatkan rambut di tumbuhi uban. Bagi masalah masalah kulit kepala seperti kelemumur, kuping2,gatal-gatal dan sebagainya agak berkesan sekiranya anda mengguna minyak gano. Ia menyerap ia tidak terlalu berminyak seperti minyak rambut yg lain. sekirannya dihujung rambut anda kering dan bercabang boleh di gosok dengan minyak gano.

Manakala syampu ganozhi pun agak bagus sekirannya bagi mereka yang ada masalah rambut yg kering, rapuh, tak bermaya,rosak , gugur dan sebagainya,amalkan selalu, Syampu ini agak berbeza dengan syampu yang lain. Untuk melembutkan lagi rambut anda, semasa bersyampu anda boleh meletakkan sikit minyak gano.