Monday, June 12, 2017

Assalammualaikum......selamat berpuasa semua....maaf lama sangat tak update blog ni .....masih lagi aktif blog ni.....saya pun still masih jual produk2 ni seperti biasa.

ni nak kongsi pasal tonic aily hair di satu blog......memang tonic aily hair ni susah nak cari kalau jumpa pun harga dah mahal skg....paling tinggi yang saya nampak RM55...bila populer harga mula lar naik.....saya nak naik banyak2 sian pulak customer yang biasa beli kan....walapun harga dah naik saya naikkan sikit jer harga....kalau ikut mcm penjual RM55 ni (iklan terkenal)  fuhhh kaya kita hahaha

meh baca tentang tonic aily hair kat blog ni....
http://bicarafarah.blogspot.my/2017/03/tonik-rambut-yang-berkesan-aily-hair.html

Thursday, September 22, 2016

lamanya tak update blog hari ini nak update pasal RG dan GL

Maaf dah lama sangat tak update blog.....
Alhamdulillah ada yang still sampai sekarang masih guna produk ni.
memang bukan  senang nak cari produk rambut yang sesuai .
Saya amalkan produk ni rambut still byk anak2 rambut tapi yang paling best nak tahu apa rambut lambat tumbuh uban....yang ni kauorg kena Amalkan RG dan GL kalau nak rambut lambat tumbuh uban....saya masa age 29 uban dah nak tumbuh  10 helai uban dah mula naik...tapi sejak amalkan RG dan GL mcm terbantut pertumbuhan uban tu hihihi

Sekarang dah age 45 pun still tak banyak tumbuh uban....tau kenapa..?
bila dalaman kita sihat luaran pun nampak sihat...uban pun malas nak tumbuh.....RG dan GL ni bukan utk rambut jer tau utk menyeluruh...kulit bersih, awet muda, kesihatan bertambah sihat

yang paling syok slim....tapi kauorg kena makan lebih sikit"....cukup semua lengkap
walaupun byk pasaran produk di luar sana tapi RG dan GL memang saya tak akan tinggal....org kata saya nampak muda....inilah rahsianya hehehe....siapa yg ada masalah buah pinggang elok amalkan....
la ni ramai sangat yg hadapi masalah buah pinggang...faktor utama juga penyebab ramai mengalami masalah rambut gugur....masalah buah pinggang ni yg saya tahu bila dah teruk baru dapat di kesan.

satu lagi kelebihannya kalau pori2 muka kita terbuka.....makin hari makan besar, tertarik dgn mcm2 iklan kecilkan pori2 berkesan tak?  tak kan....sebenarnya dalaman yg penting. Saya pernah alami dgn pipi yg tembam jenoh sapu macam2 tapi nan ado....Makan RG dan GL barulah nampak hasilnya.

kalau sebelum mengandung eloklah makan rg dan gl ni...utk kesihatan bayi dlm kandungan sekarang ni mcm2 jenis penyakit...anak saya yg ke tiga baru saya makan
dia yg nampak cergas jarang hadapi masalah kesihatan...jarang dpt penyakit seperti anak saya yg dua tu.

panjang tu saya kongsi utk hari ini tentang RG dan GL ....

ini info lingzhi  tapi yg bagusnya rg n gl dari Malaysia....
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0922&pub=Kosmo&sec=Varia&pg=va_01.htm

Sunday, November 16, 2014

Terkenang semasa dulu...TESTIMONI dulu2

Nak tahu tak saya  berniaga produk ni sejak 2004 lagi lama kan.... hanya produk ni jelah yang saya niaga  pada waktu itu salah satu sebab saya pengguna tegar produk ni....Dari situlah saya mula kongsi kelebihan produk ni .... Alhamdulilah ada yang sesuai guna produk ni.....ada yg dah bertahun mengguna produk ni tahniah yg telah berjaya....... bukan senang nak cari produk yang sesuai....jimat duit daripada buat rawatan beribu2 kan.

Jangan terkeliru  terkeliru  di dalam  froum tu saya mengguna nama diana_ros, mata bulat dan sbgnya.....nama sebenar saya laila.

KENANGAN SEMASA DULU

  ------------------------------------------------------------------

Daripada Lynnxx (FORUM MELAYU.COM)
Kepada diana_ros Telah Dihantar:Thu Mar 06, 2008 9:51 pm
Perkara:Re: testimoni

" Saya dah pakai syampu ganozhi ni dah lama. Beli pun dari Diana. Rasanya dah lebih 2 tahun pakai. Setakat ni puas hati sebab syampu ni lembut kat rambut. Suka pakai. Tak seperti syampu Pantene yg saya pakai dulu. Rambut jadi merah dan cepat putus. Dgn syampu ganozhi ni, rambut menten hitam dan cantik. Rambut gugur pun tak banyak sgt mcm dulu "

.........................................................................
. Wed, 27 Feb 2008 08:47:18 +0800 (EMAIL)
Nazaxxxx ( -HO-MIS)" nazaxxxx@kurnia.com
HEM.. NI TESTIMONIAL SAYA..

Selepas bersalin, rambut saya gugur dengan teruknya… tiap2 kali mandi atau sikat rambut… hampir segenggam rambut gugur… suami pun tegur.. banyak rambut gugur dekat toilet.. lepas 2 minggu makan RG dan GL dan amalkan syampu gano, alhamdulillah.. rambut saya dah kurang gugur… dan sekarang.. anak rambut pun dah banyak tumbuh… Resdung saya pun dah berkurang.. kalau dulu, tiap2 pagi bersin..sekarang dah tak lagi.. tp yg saya perasan… 3-4 hari lepas makan RG dan GL, saya mengalami selesema yang teruk.. lendir keluar dari hidung dan mulut… seminggu lepas tu.. baru lega… dan sekarang.. saya rasa.. resdung saya dah berkurang

.. .....................................................................
bearxxxx Conqueror  (FORUM CARI)
Post at 21-2-2008 01:40 PM

Saya pakai shampoo Gano tak abis sebotol..tonik ngan minyak Gano pun pakai bila teringat je..kekadang sekali je seminggu..Tapi alhamdulillah..dah kurang rambut berterabur kat lantai..bila sikat rambut pun takde gugur..kalau dulu memang terpaksa sikat rambut kat tepi bakul sampah psl malas nak kutip..banyak sangat yg gugur..Kalau shampoo, rambut yang gugur boleh dapat segenggam..tapi sekarang, maybe dalam 20 helai je yg gugur..Anak rambut saya pun dah lebat n panjang..sampaikan pakai tudung, asyik kena selit anak rambut masuk...Kat part lain pun dah boleh nampak rambut tercacak yg baru tumbuh...

Cuma kurang suka pakai minyak Gano coz berbau sketAnyway,
tq Mata Bulat
......................................................................
"eiyxx" Member UID 102765 Post at 11-1-2008 05:45 PM (FORUM CARI)

hai akak..sy dh dpt dh shampoo akak tu..bes sgt pakai..mula2 mmg xleh nk pakai gk coz bau die ala2 herba gtu tp dmi nk ubati kegugrn rmbt, try gk, try gk..n kini alhmdulilah..xsampai sebln pn lg..nmpk rmbt gugur pn dh kurang..hopefully..pasni rmbt kembali ok n chat cm dlu...tq so much kak...

.....................................................................
" eiyxx Member uid=102765 Post at 11-1-2008 05:48 PM (FORUM CARI)
pd mana-mana yg tgh runsing psl mslh kegugurn rmbt tu,eloklah try pakai shampoo gano ni...pas pakai..br tau kebaiknnyer...n nk lg baik sy gune 3produk yg akak mata_bulat syorkan..so..apa tnggu lg..jom kte atsi mslh ni dgn gano shampoo...

Dari forum melayu 2004

http://melayu.com/sembang2/mesej.php?13.0000001826

Wednesday, January 15, 2014

Berapa lama kesan yg dapat di lihat.

Persoalan yg sering di tanya berapa lama kesan yang akan dapat di lihat selepas mengguna produk ini?.

Dari info pengguna ada yg sekali beli sudah nampak kesannya anak2 rambut mula tumbuh. Sebenarnya bergantung pada masalah seseorang tu juga ada yg tak banyak masalah rambut cepat nampak perubahannya tapi ada yang sebaliknya lambat sikit.

Sekiranya luaran kurang nampak kesannya boleh cuba amalkan RG dan GL berkemungkinan kita ada masalah kesihatan dengan RG dan GL ni sedikit sebanyak ia membantu. Sebenarnya RG dan GL ni bukan untuk rambut sahaja tapi menyeluruh untuk kesihatan juga. Seperti yg di baca dalam testimoni pengguna ada yg nampak lebih berkesan bila amalkan RG dan GL.

Ada kalanya masalah kita ni dah lama jadi bila mengguna produk pun kena ambil masa juga tapi alhamdulilah mana yg cepat nampak kesannya.

Masalah rambut ni setiap org tak sama itu sebab ada yg cepat dan ada yang lambat...biasanya bila kita banyak mengguna produk luaran tapi masih tak nampak kesannya cubalah amalkan dalaman pula mana tahu sedikit sebanyak boleh membantu.

RG dan GL ni tak rugi sekira di amalkan banyak kelebihan jika di amalkan berterusan anda boleh rasa sendiri perubahan pada dari anda dari segi rambut, kesihatan,kulit dan lain2.....RG dan GL tak ada pantang larangnya.

Tak ada masalah mencuba peroduk luaran dulu....boleh mencuba satu persatu.

Saturday, October 26, 2013

Terima Kasih.

Terima kasih pada yang mencuba produk ini sekiranya ada masalah atau apa2 pertanyaan  boleh email saya terus ya......Bagi yang mengalami masalah mengguna produk ni boleh baca  info dari blog di bawah ni.  sedikit sebanyak boleh membantu.......terima kasih pada penulis blog ni yang mempunyai pengalaman ketika mengguna produk ni......saya sekadar share sahaja di sini.

tonic
http://cloudymonday.blogspot.com/2010/01/keguguran.html




Terima kasih juga kepada penulis blog ni kerana sudi promote laman web saya.


Friday, October 25, 2013

Petua elak rambut gugur dan beruban

Pernah tak dengar sebenarnya utk mengelak rambut gugur lebih lagi di bahagian
depan jangan suka gigit2 tulang ayam......biasanya kalau kita makan ayam ada yang
suka gigit2 tulang ayam....sebenarnya kita telah sedia maklum bahawa ayam2
sekarang telah di cucuk.... itulah info yang telah saya dapat dari seseorang.

Betul ke tidak info tu saya tak beberapa pasti tapi anda boleh kaji sendiri sebelum
ni suka tak gigit2 tu tulang ayam.....kalau betul kena berhentilah gigit tulang ayam selepas
ini tapi tulang ayam tu lah yang sedap kan...hihihi

Lagi satu info yang saya dapat bagi yang mengalami masalah uban cuba anda lihat di sebelah mana yang anda kerap guna hp....penggunaan hp yang kerap menyebabkan rambut anda cepat beruban......betul ke bohong?.....kena buat buat pemeriksaan selepas ini.

Sunday, July 1, 2012

Rebonding rambut brand Shiseido


Bagi yang tertanya2 produk mana yg bagus utk buat rebonding rambut biasanya saya suka pakai  brand shiseido  ni sebab  tahan lama.....bagi yang rambut rosak tak sesuai guna produk ni.


Biasanya kalau buat di salon dengan produk ni  rambut pendek dalam rm200 rambut panjang rm300.....dua paket tu boleh pakai 2 kepala.kalau rambut pendek  kalau nak beli dengan saya pun boleh  RM130.00. termasuk pos laju

cara guna produk ni.

1. basuh dulu rambut bersih2 dan keringkan.
2.....kepit rambut dulu bahagi kepada 4 bahagian...tinggalkan di bahagian bawah...pastikan masa nak letak ubat tu pakai sarung tangan ok.
Ambil sikit 2 sapu atau  gosok2  di rambut... supaya ubat tu meresap ke dalam.
3......Bila semua ubat dah letak ambil plastik tutup rambut tu kalau tak ada alat stem rambut boleh guna head dryer....panaskan rambut tadi guna head dryer.
4......sesekali cek rambut tarik sehelai 2  bila tarik rambut tu macam getah tu bermakna dah ok...kalau tarik mcm biasa jer dan putus itu bermakna belum lagi... cek di bahagian yg lain pula
5......selepas tu cuci dan keringkan rambut barulah boleh iron rambut tu pastikan iron tu jenis yg panas supaya bila buat iron rambut tu betul2 lurus.
6......Bila dah siap buat pakai lagi satu ubat yg kedua yg warna putih tu cara yg sama sapu di rambut dlm 15 minit  kemudian basuh......dan keringkan....ironkan sekali lagi.

semoga berjaya

boleh tengok sini sebagai contoh.